Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти за минулу добу здійснили понад 70 обстрілів позицій ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 28 серпня здійснили 76 обстрілів позицій українських військових. Як йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook, найбільше обстрілів було на донецькому напрямку – 37.

«На донецькому напрямку до світанку противник вів вогонь з важкої артилерії 152-міліметрового калібру по Архангельському. Ввечері понад сотню снарядів калібру 122 міліметри випустив ворог по Авдіївці, провівши протягом двох годин серію з чотирьох обстрілів, три снаряди того ж калібру потрапили по Пісках. На ділянці Авдіївка – північні околиці Горлівки, окупанти активно застосовували мінометний вогонь», – йдеться в повідомленні.

Обстріли проросійських сепаратистів також тривали в районі Світлодарської дуги, Новоселівки Другої, Луганського, Пісків, Опитного, Широкина, Талаківки, Мар’їнки, Тарамчука, Красногорівки, Водяного, Новотроїцького, Гнутового, Новогригорівки, Старогнатівки, Новоолександрівки, Новозванівки, Жовтого, Золотого, Станиці Луганської.

«Двічі над нашими позиціями зафіксовано проліт БПЛА», – додали у штабі.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» станом на 7:00 ранку понеділка не повідомляють про ситуацію на підконтрольних їм територіях. Напередодні донецькі сепаратисти звинуватили українську сторону в обстрілах Горлівки та околиць Донецька. Угруповання «ЛНР» заявляє про 10 обстрілів із боку українських військових.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG