Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у кримінальному провадженні щодо Іловайської трагедії завершена експертиза


У справі щодо Іловайської трагедії завершена комісійна військова експертиза. В процедурі тривалістю понад рік брав участь 31 фахівець із Міністерства оборони України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

Про це 29 серпня на зустрічі з родичами воїнів, загиблих під Іловайськом, заявив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

«Наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи до суду», – вказав перший заступник генпрокурора.

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

Генеральний прокурор Юрій Луценко у липні 2016 року запропонував Верховній Раді оформити доступ до державної таємниці для ознайомлення з результатами розслідування щодо Іловайської трагедії.

XS
SM
MD
LG