Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ підтвердили підозри щодо Олександра Клименка


Олександр Клименко, архівний відеокадр
Олександр Клименко, архівний відеокадр

Генеральна прокуратура України заявила, що колишній міністр доходів і зборів часів президентства Віктора Януковича Олександр Клименко є серед підозрюваних у низці кримінальних правопорушень.

Як заявили у пресовій службі ГПУ, з цим повідомленням там виступили у зв’язку з поширеними окремими засобами масової інформації повідомленнями, ніби Клименко не є підозрюваним у жодному з кримінальних проваджень.

Генеральна прокуратура інформує, що Головною військовою прокуратурою Генпрокуратури на даний час проводиться розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишніх високопосадовців держави, у тому числі Клименка, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, а саме: участі в організованій злочинній організації, вчиненні в її складі особливо тяжкого злочину проти державної власності, злочинів у сфері господарської та службової діяльності, що заподіяло тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди державі в розмірі 3,1 мільярда гривень, тобто в особливо великих розмірах.

«У зв’язку з його неявкою 19 серпня 2016 року на виклик до слідчого (на підставі повістки, яка була розміщена на офіційному сайті ГПУ та про яку активно повідомлялося у ЗМІ) для вручення повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри та повідомлення про нову підозру, а також встановленням факту його перебування за межами України підозру Клименку було вручено у відповідності до вимог КПК України – у спосіб, передбачений цим Кодексом для вручення повідомлень. Наразі у даному провадженні розслідування триває», – додали в ГПУ.

Про первісну підозру, у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах, Генеральна прокуратура України повідомила Олександрові Клименку ще у грудні 2014 року. Тоді ж його оголосили в розшук, а в червні 2015 року – і в міжнародний розшук.

XS
SM
MD
LG