Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі активізували обстріли позицій ЗСУ – штаб АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції на частині сходу України підтримувані Росією сепаратисти активізували обстріли позицій Збройних сил України. Як інформує штаб АТО на сторінці у Facebook, упродовж понеділка було зафіксовано 91 випадок відкриття вогню, тоді як за неділю було понад 70.

Найчастіше сепаратисти відкривали вогонь на донецькому напрямку – 46 разів.

«Неспокійно було й на Луганщині. Мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь вівся по позиціях у Новоолександрівці, Кримському та Станиці Луганській. У Новозванівці, Попасній та Жовтому збройні провокації тривали з застосуванням гранатометів різних систем, у Золотому ворог застосував кулемети великого калібру, а у Жовтому задіяв БМП. Окрім того, у Новозванівці, Новоолександрівці, Золотому та Жовтому проявляли активність ворожі снайпери. На Маріупольському напрямку на початку минулої доби ворог відкрив вогонь з ракетної системи залпового вогню», – йдеться в повідомленні.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українська сторона з артилерії цієї ночі обстріляла Куйбишевський та Київський райони Донецька. З посиланням на очевидців, сепаратисти повідомляють про використання під час обстрілів 120-ти та 152-міліметрових мінометів. Повідомляється також про обстріли з боку ЗСУ промзони поблизу Ясинуватої. Луганські сепаратисти станом на 7:00 ранку вівторка не надають інформації про ситуацію за останні години на підконтрольних їм територіях.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG