Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура заявляє про завершення розслідування щодо Лавриновича


Олександр Лавринович
Олександр Лавринович

Генеральна прокуратура України заявляє про завершення розслідування кримінального провадження щодо колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Як повідомляє прес-служба відомства, правоохоронці завершили розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лавриновича, його заступника і директора департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера міністерства юстиції.

За даними ГПУ, вони підозрюються в розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 мільйона гривень через закупівлю Мін’юстом послуг юридичної компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США).

У Генпрокуратурі стверджують, що ці кошти витрачені «під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи «Тимошенко проти України» в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

Наразі підозрюваним та їхнім захисниками оголосили про закінчення досудового розслідування, відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення, яке у цей час триває, додають у Генпрокуратурі.

18 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі повідомили про підозру Олександру Лавриновичу.

У липні 2015 року у Генпрокуратурі вже повідомляли, що Лавриновича підозрюють у розтраті шляхом зловживання службовим становищем державних коштів на суму понад 8,5 мільйона гривень. За даними слідства, ці кошти були незаконно та безпідставно витрачені на «залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами та судом під час здійснення розслідування та судового розгляду справи Юлії Тимошенко».

У травні 2014 року стало відомо, що Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування стосовно колишніх міністрів юстиції Олександра Лавриновича й Олени Лукаш за фактом розтрати бюджетних коштів у розмірі понад 8,6 мільйона гривень.

XS
SM
MD
LG