Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: правоохоронці затримали начальника управління ДФС Київщини


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що правоохоронці затримали начальника Державної фіскальної служби Київської області. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Оперативні матеріали свідчать про системні побори підприємців та підлеглих. Наближені до хабарника несуни заносили гроші по 3–4 рази в тиждень», – написав він.

За словами Луценка, в ході обшуків вилучено 68 тисяч доларів, 100 тисяч євро, 1 мільйон гривень, брендові годинники, печатки фіктивних фірм.

Водночас, за даними прес-служби Генпрокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Головного управління ДФС у Київській області «системно отримували неправомірну вигоду в особливо великих розмірах від представників суб’єктів реального сектору економіки, а також від осіб, які реалізовують протиправні схеми, спрямовані на отримання надприбутків із використанням фіктивних підприємств».

У ГПУ зазначають, що на даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин правопорушення, притягнення винних до кримінальної відповідальності.

У липні у Службі безпеки України заявили про проведення обшуків у приміщеннях Державної фіскальної служби України та за місцями проживання трьох посадовців департаменту аудиту ДФС України у рамках кримінального провадження щодо хабарництва.

XS
SM
MD
LG