Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі «Торнадо» допитав одну з потерпілих – прокурор


Оболонський районний суд Києва, що розглядає справу щодо колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України «Торнадо», сьогодні допитав одну з трьох потерпілих. Про це повідомив прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко.

3 серпня засідання у цій справі перенесли на 9 серпня у зв’язку з неможливістю доставки до суду обвинувачених. А перед цим засідання суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» 2 серпня закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження. Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості потерпілих.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

XS
SM
MD
LG