Доступність посилання

ТОП новини

США оголосили про винагороду у 3 мільйони за командира з Таджикистану, що перейшов до ісламістів


Сполучені Штати Америки повідомили, що оголошують винагороду у 3 мільйони доларів за інформацію про командира з Таджикистану, полковника Ґулмурода Галімова, який минулого року перейшов до лав екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Як заявив виконувач обов’язків помічника директора з розслідувань і аналізу загроз Державного департаменту США Курт Райс, Вашингтон вважає Галімова одним із чільних діячів цього угруповання.

Інформацію про місце перебування Галімова можна подати до будь-якого дипломатичного представництва США у світі чи послати електронною поштою, сказав Райс, виступаючи під час телеконференції з Вашингтона в посольстві США в Душанбе.

Ґулмурод Галімов, колишній командир Сил спеціальних операцій Міністерства внутрішніх справ Таджикистану, раніше неодноразово навчався в американських антитерористичних центрах методам боротьби з тероризмом за кошти влади США. 2014 року він виїхав із Таджикистану до Сирії і вступив до лав угруповання «Ісламська держава».

Курт Райс звернув увагу, що Ґулмурод Галімов, вивчивши методи боротьби США з тероризмом, тепер може використати ці знання і проти США, і проти Таджикистану. Райс нагадав, що у США Галімов визнаний особливо небезпечним міжнародним терористом, а санкційний комітет Ради безпеки ООН вніс його до санкційного списку.

Крім того, в Таджикистані він звинувачений у зраді батьківщини і ще низці злочинів і оголошений у розшук через Інтерпол.

XS
SM
MD
LG