Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про бойову активність сепаратистів на всіх напрямках 


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у середу повідомляють, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі за минулу добу пожвавили бойову активність на всіх напрямках. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook.

«Російські окупаційні війська 75 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. За добу було зафіксовано 24 випадки порушення режиму тиші на донецькому, 25 – на маріупольському та 26 – на луганському напрямках», – йдеться в повідомленні.

Українські військові заявляють, що сепаратисти під час обстрілів використовували важку зброю, артилерійські установки, міномети і кулемети великих калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю.

«У Луганському та Зайцевому супротивник задіяв бойові машини піхоти», – зауважили українські військові.

У Мар’їнці, Гнутовому, Жовтому з боку сепаратистів було зафіксовано снайперську активність, додали у штабі.

В угрупованні «ДНР» заявляють про обстріли напередодні ввечері з боку ЗСУ західних околиць Донецька, поранення в результаті обстрілів одного мирного жителя та руйнування трьох будівель. Луганські сепаратисти станом на 7:00 ранку середи не надають інформації про ситуацію за останні години на підконтрольних їм територіях.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG