Доступність посилання

ТОП новини

У США вивчають відео афганських бойовиків про взяте у заручники 4 роки тому подружжя іноземців


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Державному департаменті США повідомили, що вивчають відео, оприлюднене афганськими бойовиками про взяте у заручники 4 роки тому подружжя – американку Кейтлен Коулмен та її чоловіка, канадійця Джошуа Бойла.

Речник Держдепартаменту Джон Кірбі заявив 30 серпня, що США стурбовані становищем пари і «продовжують закликати до їх негайного звільнення на гуманітарних підставах».

Коулмен і Бойл зникли через декілька днів після свого прибуття до Афганістану в 2012 році неподалік від кордону з Пакистаном, куди прибули займатись альпінізмом. На той час жінка була вагітна. Пізніше стало відомо, що за час неволі вона народила двох хлопчиків.

Інтернет-видання Daily Beast нещодавно отримало відео, на якому Коулмен каже, що викрадачі погрожують вбити її сім’ю, якщо ув’язнені в афганських тюрмах представники угруповання «Талібан» будуть страчені. Жінка у відеозверненні благає про втручання з боку США.

Видання, яке поширило кадри, стверджує, що сфільмували їх і розмістили в інтернеті таліби з терористичного угруповання «Хаккані», які діють на кордоні між Пакистаном і Афганістаном.

Влада Кабула у травні стратила шістьох ув'язнених талібів. Припускають, що серед страчених може бути й син засновника угруповання «Хаккані», що був захоплений афганськими силами в 2014 році.

XS
SM
MD
LG