Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін схвалив зниження стартової ціни ОПЗ


Кабінет міністрів України схвалив запропоновані Фондом держмайна зміни до методики оцінки об’єктів, що підлягають приватизації, які дадуть змогу знизити стартову ціну Одеського припортового заводу (ОПЗ).

«Я вважаю, що ми маємо дати можливість ФДМ виставити за такою стартовою ціною, яка дасть змогу залучити якомога більше людей. А далі як уряд затверджуватимемо», – сказав прем’єр на засіданні уряду.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просив відкласти ухвалення рішення, оскільки у членів фракції «Народний фронт» є сумніви.

«У нас коаліційний уряд», – сказав глава МВС.

Водночас Гройсман наполіг на ухваленні позитивного рішення, але доручив ФДМ провести публічну дискусію з фракціями та обґрунтувати нову початкову ціну.

Раніше у серпні глава Фонду державного майна Ігор Білоус заявляє, що стартова ціна Одеського припортового заводу на новому приватизаційному конкурсі з його продажу буде істотно знижена, можливе зниження ціни вдвічі.

У липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Перед цим Фонд держмайна запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень. Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

Перше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року. Перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG