Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі заявляють про підтримку ініціативи припинення вогню на Донбасі з 1 вересня


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі підтримують ініціативу про припинення вогню на Донбасі з 1 вересня, заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

«У Кремлі підтримують домовленість, досягнуту Контактною групою щодо врегулювання ситуації на південному сході України щодо припинення вогню на лінії зіткнення сторін в зв’язку з початком нового навчального року, яка набуває чинності з 00:00 годин 31 серпня», – сказав Пєсков, додавши, що Москва розраховує на виконання цієї домовленості усіма сторонами конфлікту.

Минулого тижня на останній зустрічі в Мінську контактна група заявила про необхідність повного безстрокового припинення вогню у зоні бойових дій від 1 вересня. Про досягнення остаточних домовленостей із цього приводу, однак, тоді не йшлося.

Українська сторона у зв’язку з порушенням проросійськими бойовиками режиму припинення вогню запропонувала провести екстрену відеоконференцію Контактної групи щодо врегулювання на Донбасі, скайп-зустріч пропонують провести 1 вересня, о 12:00.

Сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що Франція та Німеччина підтримали ініціативу України про припинення вогню з 1 вересня, сторони очікують на рішення Путіна.

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року, Україна і Захід звинувачують Москву у підтримці проросійських сепаратистів, Росія звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG