Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії оголосить вирок кримчанам у справі «Хізб ут-Тахрір» 7 вересня


Фігуранти справи на одному з судових засідань
Фігуранти справи на одному з судових засідань

Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухається справа кримських мусульман за звинуваченням їх у зв’язках з угрупованням «Хізб ут-Тахрір», як очікується, оголосить вирок 7 вересня. Засідання заплановане орієнтовно на 10:00.

На засіданні 31 серпня четверо обвинувачених – Руслан Зейтуллаєв, Рустем Ваітов, Нурі Примов і Ферат Сайфуллаєв – виступили з заключним словом.

Севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого підконтрольне Росії слідство називає організатором осередку «Хізб ут-Тахрір», закликав суд ухвалити справедливе рішення. Він наголосив, що рішення у справі усіх чотирьох підсудних було ухвалене до того, як їх етапували в Ростов.

Адвокат Еміль Курбедінов назвав абсурдною версією слідства і вказав на відсутність доказів щодо звинувачення кримчан.

Російський прокурор попросив для Руслана Зейтуллаєва як «організатора» 17 років колонії суворого режиму, для Рустема Ваітова і Нурі Примова – по сім років виправної колонії загального режиму, для Ферата Сайфуллаєва – вісім років також у виправній колонії загального режиму.

Суд почався в червні. Чотирьох чоловіків заарештували взимку 2015 року в Севастополі і звинуватили в участі в ісламській організації «Хізб ут-Тахрір», забороненій у Росії, яка незаконно анексувала Крим.

XS
SM
MD
LG