Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову заморозили накопичувальну частину пенсій і відмовилися від індексації стипендій


Віце-прем’єр-міністр Росії Ольга Голодець заявила, що в цій країні буде знову заморожена накопичувальна частина пенсій, а також не буде анонсованої раніше індексації стипендій студентів.

При цьому, сказала вона журналістам після засідання уряду, питання про індексацію стипендій на ньому навіть не розглядали.

Минулого року тодішній міністр освіти Росії заявляв, що з вересня 2016 року стипендії в Росії проіндексують і підвищать на 4 відсотки.

У Росії пенсійне забезпечення складається зі страхової й накопичувальної частин, і другою з них власник особистого рахунку в Пенсійному фонді може до певної міри розпоряджатися, зокрема, вирішувати деякі питання інвестування цієї частини. Але з 2014 року з метою знизити дефіцит бюджету цю частину заморозили і відрахування росіян на неї для їхньої майбутньої пенсії стали пускати на поточні виплати нинішнім пенсіонерам. Потім цей захід продовжили й на 2015 і 2016 роки. Економісти раніше припускали, що це замороження можуть продовжити до 2019 року.

2014 року економіка Росії наразилася на значні труднощі, з яких не може вийти досі. Причиною стали широкосяжні міжнародні санкції, запроваджені через агресію Росії проти України у Криму й на Донбасі, до яких додалося різке зниження цін на нафту – один із головних експортних продуктів Росії, що забезпечує наповнення бюджету.

XS
SM
MD
LG