Доступність посилання

ТОП новини

Грицак: Києву відоме місце перебування 57 українських заручників


Василь Грицак 
Василь Грицак 

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що в рамках Мінської переговорної групи українській стороні вдалося встановити місце перебування полонених 57 громадян України.

«Місця тримання решти нам невідомі, але ми точно знаємо, що вони живі і вони перебувають на цій території», – сказав Грицак.

Також, за його словами, понад 400 представників окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) перебувають у місцях позбавлення волі на підконтрольній українській владі території.

«Понад 400 осіб. Доля їхня відома... До них належать люди, стосовно яких ухвалені і вступили в силу вироки, є ті, хто перебувають у місцях позбавлення волі, є ті, які перебувають під слідством, є ті, у яких інший статус, але всі вони в правовому полі перебувають», – сказав Грицак.

Раніше радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив, що українська сторона отримала підтвердження від бойовиків щодо утримання 47 українських заручників.

Президент України Петро Порошенко наголошує, що звільнення українських заручників «напряму залежить від Росії».

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР», однак, стверджують, нібито це українська сторона гальмує обмін полоненими, не ухвалюючи закон про амністію та вибори на непідконтрольній частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG