Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Київщини відкрила провадження за фактом наїзду вантажівки на велосипедистів


Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП у Київській області, внаслідок якої загинув один з дев’яти велосипедистів, інші травмовані.

«Водія автомобіля, громадянина Болгарії, затримано. У нього взято кров на вміст алкоголю в організмі, найближчим часом йому буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть) Кримінального кодексу України», – інформують у прокуратурі.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

«Під час досудового розслідування також буде вивчено правомірність дій викладачів Броварського вищого училища фізичної культури, які організували велосипедну прогулянку», – також повідомили у прокуратурі.

Увечері 1 вересня близько 18:30 у Київській області на трасі Київ – Чернігів внаслідок наїзду вантажівки на групу з 9 велосипедистів Броварського вищого училища фізичної культури загинула дитина 2003 року народження. Ще восьмеро людей – тренер 1982 року народження й підлітки 1999 – 2003 років народження з травмами госпіталізовані до Броварської центральної районної лікарні.

XS
SM
MD
LG