Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликає Єврокомісію зробити внесок до Фонду енергоефективності України


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликає Єврокомісію зробити внесок до Фонду енергоефективності України. Про це повідомляє прес-служба президента за підсумками його зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

За цим повідомленням, віце-президент Єврокомісії відзначив проведену в Україні роботу на шляху впровадження енергетичних реформ та наголосив на важливості втілення їх у життя.

В Адміністрації президента України зазначають, що сторони домовилися завершити ближчим часом узгодження меморандуму про стратегічне партнерство в енергетичній сфері між Україною та ЄС, яке б відкривало можливості для залучення України до участі в Енергетичному союзі ЄС.

Нині Шефчович перебуває з візитом в Україні.

У рамках візиту віце-президента Європейської комісії до Києва навесні Шефчович наголошував, що Україна залишається головним транзитером газу до Євросоюзу, Брюссель лише шукає нових експортерів.

Фонд енергоефективності України ще не створили. Планується, що цей орган проведе модернізацію житлового фонду та економитиме енергоресурси, фінансуватиметься з держбюджету, грошима інвесторів та монетизацією субсидій

XS
SM
MD
LG