Доступність посилання

ТОП новини

Відкриття «представництва ДНР» у Чехії має стати уроком для нас – Огризко


Володимир Огризко
Володимир Огризко

Україна повинна зробити висновки з ситуації, яка виникла навколо відкриття у Чехії так званого «представницького центру «ДНР», і попередити подібне в інших країнах ЄС, заявляє колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

На його думку, в ситуації з відкриттям «центру ДНР» у Чехії реакція українських дипломатів була швидкою і рішучою.

«Три ноти підряд – це доволі серйозно. І запрошення посла, як кажуть, «на килим» – це теж точне і правильне позиціювання української сторони. Ми маємо використати цей факт, щоб розіслати у всі наші посольства європейських країн вказівку зробити демарші і попередити: шановні наші європейські друзі, в разі виникнення ось таких речей – знайте, ми будемо діяти дуже рішуче, ми будемо вимагати, щоб такі фейкові представництва не те що не реєструвалися, а й одразу заборонялися», – сказав в ефірі Радіо Свобода Володимир Огризко.

У чеському місті Острава 1 вересня відбулося відкриття так званого «представницького центру ДНР», який представники угруповання «ДНР» називають першою своєю «дипломатичною установою» в Європі.

Міністерство закордонних справ України висловило протест і вручило відповідну ноту посольству Чехії в Україні.

У свою чергу МЗС Чехії запевняє, що жодних повноважень «представницький центр ДНР» не має і зареєстрований як громадське об’єднання. У дипломатичному відомстві Чехії вирішили через суд домагатися ліквідації цієї організації.

В Україні збройні сепаратистські угруповання «ДНР» та «ЛНР», які захопили частину Донецької і Луганської областей, визнані терористичними.

XS
SM
MD
LG