Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловило протест проти відкриття «представницького центру «ДНР» у Чехії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України висловило протест через відкриття «представницького центру угруповання «ДНР» в місті Острава (Чехія).

«Через підтвердження інформації про реєстрацію в чеському місті Острава місцевими органами влади «представницького центру ДНР» і проведення провокаційних публічних заходів Міністерство закордонних справ України висловило протест і вручило відповідну ноту посольству Чехії в Україні», – йдеться у заяві відомства.

МЗС вимагає вжити всіх необхідних заходів для перегляду рішення регіональної влади з фактичного відкриття «представництва» угруповання, що суперечить міжнародному праву й двостороннім українсько-чеським угодам.

Зовнішньополітичне відомство України зазначає, що інформація про діяльність окремих громадян Чехії, їхньої спроби легалізувати терористичну організацію також передана в правоохоронні органи України для надання належної правової оцінки й застосування механізмів двосторонньої правової допомоги між Україною і Чехією.

Раніше у МЗС Чехії заявили, що «ДНР» не може мати акредитоване дипломатичне представництво, оскільки Прага не визнає існування такої «республіки».

У червні донецькі сепаратисти заявляли про відкриття у Чехії «представництва «ДНР».

В Україні збройні сепаратистські угруповання «ДНР» та «ЛНР», які захопили частину Донецької і Луганської областей, визнані терористичними.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці». Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG