Доступність посилання

ТОП новини

Турецькі танки з півдня країни пройшли на територію півночі Сирії


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Турецькі танки в суботу відкрили новий фронт втручання на територію Сирії, увійшовши на північну її частину з провінції Кіліс. Як повідомляють державні ЗМІ Туреччини, рух військової техніки викликаний боротьбою з екстремістами угруповання «Ісламська держава».

Танки увійшли 3 вересня в сирійський село Аль-Раї, інформують турецькі агенції Anadolu і Dogan. Цей крок спрямований на забезпечення військової підтримки бійців сирійської опозиції, передає Anadolu.

24 серпня турецькі танки перетнули кордон із Сирією. Турецькі військові, об’єднавшись з сирійськими повстанцями, вибили бойовиків угруповання «Ісламська держава» з міста Джараблуса.

При цьому Туреччина застерегла курдське збройне формування «Загони народної самооборони» (YPG), щоб вони відійшли від річки Євфрат.

Туреччина вважає, що партія «Курдський демократичний союз» (PYD) і курдські «Загони народної самооборони» (YPG) пов’язані з угрупованням «Курдська робітнича партія» (PKK), яке бореться за автономію курдів на південному сході Туреччини. Туреччина, США і Євросоюз визнали PKK терористичною організацією. Але Вашингтон підтримує «Курдський робітничий союз» у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії.

Офіційний представник Державного департаменту США Джон Кербі заявив 30 серпня, що бойові дії між армією Туреччини і сирійськими курдами припинилися на 12-18 годин. Він додав, що США були б раді продовженню режиму тиші для зосередження на боротьбі з угрупованням «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG