Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина наполягає на скасуванні віз до ЄС для своїх громадян


Турецький міністр у справах ЄС Омер Челік
Турецький міністр у справах ЄС Омер Челік

Туреччина наполягає на лібералізації візового режиму з Євросоюзом, без такого кроку з боку ЄС Анкара «буде не дуже позитивно» сприймати створення нових механізмів із контролю міграційних потоків. Про це заявив турецький міністр у справах Євросоюзу Омер Челік 3 серпня – після переговорів із міністрами закордонних справ ЄС в Братиславі.

Водночас високопосадовець указав, що його країна буде повною мірою реалізовувати вже чинну угоду між Євросоюзом і Туреччиною, спрямовані на припинення потоку мігрантів.

Челік додав, що зустріч завершилася «дуже сильним консенсусом про зосередження на позитивному порядку денному і з метою подальшого розширення співпраці між Туреччиною і ЄС».

Немає жодних інших ознак, що переговори зменшили напруженість у відносинах між ЄС і Туреччиною, які погіршилися після спроби перевороту в Туреччині в липні.

Турецький міністр наголосив, що уряд його країни не відмовиться від суворих заходів, запроваджених після липневих подій. ЄС наполягає, що запровадження безвізового режиму пов’язане з відмовою Анкари від масового переслідування тисяч людей.

XS
SM
MD
LG