Доступність посилання

ТОП новини

Туск: можливість ЄС приймати біженців близька до межі


Дональд Туск
Дональд Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск заявляє, що можливість ЄС приймати біженців «близька до межі», і закликає міжнародну спільноту активніше долучатися до вирішення цього питання.

Говорячи перед початком саміту «Групи двадцяти» у китайському місті Ханчжоу, Туск, зокрема, згадав про Китай, який, на думку голови Європейської ради, мав би також долучитися до врегулювання проблеми. За його словами, йдеться зокрема про фінансову допомогу, а також підтримку країн походження мігрантів.

«Лише глобальні зусилля принесуть плоди», – наголосив Дональд Туск.

Питання вирішення мігрантської кризи порушив у Ханчжоу і президент США Барак Обама. На зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом Обама згадав про угоду, укладену між ЄС і Туреччиною щодо біженців, і зазначив, що Анкара «не мала б нести такий тягар на самоті».

18 березня Туреччина і ЄС уклали угоду, що має на меті зменшення потоку мігрантів до Європи. У рамках цієї угоди Туреччина, зокрема, взяла на себе зобов’язання на гроші ЄС надавати притулок тим біженцям, які потрапили у Грецію через турецьку територію.

У липні Туреччина пригрозила розірвати угоду з ЄС щодо мігрантів, якщо Брюссель не погодить восени безвізовий режим для турецьких громадян.

XS
SM
MD
LG