Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: на Харківщині у встановлених на кордоні 12 вежах виявили недоліки


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Держприкордонслужба заявляє про виявлення недоліків у встановлених на кордоні 12 спостережних вежах на Харківщині, повідомляє прес-служба відомства.

«У квітні 2016 року за результатами перевірок якості встановлення 22 вишок на ділянці Харківського загону групою офіцерів загону були виявлені недоліки у 12 споруд. Ще 2 не були прийняті у зв’язку з неякісним виконанням робіт та не взяті на баланс загону. В свою чергу фірма-виконавець на відповідні офіційні зауваження від Харківського прикордонного загону не відреагувала та відмовилась підписувати відповідні акти і усунути виявлені недоліки», – йдеться у повідомленні.

У червні 2016 року Держприкордонслужба звернулася до військової прокуратури через відсутність реакції з боку виконавця.

Наразі повторне обстеження споруд ще триває, додають увідомстві.

У Держприкордонслужбі нагадують, що у 2014 році за кошти, виділені зі спецфонду уряду, закупили 22 спостережні вежі з подальшим їх встановленням на ділянці Харківського загону ДПСУ, термін виконання комплексу робіт завершився у січні 2016 року.

Раніше у серпні прокуратура Чернігівської області повідомила про розслідування зловживання під час реалізації проекту «Стіна» на держаному кордоні України з Росією.

У вересні 2014 року уряд затвердив проект «Європейський вал» або «Стіна», який будується на кордоні з Росією. У жовтні 2014 року Держприкордонслужба повідомила про початок втілення проекту. Протяжність українсько-російського кордону – майже 1974 кілометри суходолом і ще 321 кілометр морем.

Згідно з планом, який представляли у Держприкордонслужбі, основними елементами облаштування державного кордону у рамках реалізації проекту «Стіна» на сухопутній ділянці будуть суцільні рови (ширина – не менше 4 метрів, глибина – 2 метри), контрольно-слідові смуги, земляні та бетонні рови, рокадні дороги, різноманітні системи оптико-електронного спостереження, вежі, електронно-сигналізаційні комплекси та різноманітні фортифікаційні споруди.

XS
SM
MD
LG