Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в сутичці в Дагестані загинули двоє бойовиків і один військовий


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Дагестані на Північному Кавказі в Росії внаслідок контртерористичної операції вбиті двоє бойовиків, а також один російський військовий, повідомили в російському Національному антитерористичному комітеті.

Також унаслідок сутички в лісі, де переховувалися бойовики, були поранені двоє бійців російської національної гвардії, мовиться в повідомленні.

За словами російських силовиків, убиті бойовики були причетні до діяльності «бандгрупи, що здійснювала злочини терористичного спрямування», зокрема, кілька вбивств місцевих мешканців чи напад на пост дорожньої поліції в лютому, внаслідок якого загинули двоє працівників російської поліції і понад 15 людей були поранені.

Дагестан є одним із центрів насильства на Північному Кавказі, де діють і озброєні кримінальні банди, і бойовики з лав радикальних ісламістів, що прагнуть встановити в регіоні «ісламський халіфат». До цього додаються дії організованих злочинних кримінальних угруповань чи бізнесові й політичні суперечки, що теж іноді виливаються в перестрілки.

XS
SM
MD
LG