Доступність посилання

ТОП новини

Пасажирські автоперевезення Дніпро – Москва є легальними – профспілка автоперевізників


Голова профспілки автомобілістів і автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий заявляє, що пасажирські перевезення з цього міста до Москви є цілком легальними.

За його словами, автотранспортне підприємство з Дніпра, яке здійснює перевезення до Москви й у зворотному напрямку, має ліцензію та договір з Мінінфраструктури України.

«Це АТП виграло конкурс. Це офіційний рейс, квитки продаються через каси. Перевезення в Москву не закриті, туди їздять і потяги», – сказав профспілковий діяч.

Водночас Михайло Тонконогий зазначив, що перевезення до Криму залишаються поза законом, тобто нелегальними, водночас на неконтрольовану Україною частину Донбасу – є напівлегальними.

«Я одним з перших виступив проти реклами перевезень до Криму. Тоді дуже оперативно все прибрали. На відміну від Росії, автомобільне сполучення до Криму закрите. Є ще перевезення у Донецьк, де вони не чорні і не білі, вони – сірі. Це приватники, які зареєструвалися у Донецькій області», – зауважив він.

Цими днями реклама рейсу Дніпро – Москва сколихнула соцмережі, частина користувачів заявляла, що рекламу подібних перевезень треба заборонити.

27 липня депутати міської ради Дніпра вирішили заборонити рекламу пасажирських перевезень до анексованого Криму на території міста. За інформацією з мерії, ініціативу щодо заборони висловили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера.

Раніше в Дніпрі волонтери оголосили акцію з «очищення міста від сепаратистського спаму»: активісти зривали оголошення про поїздки до Криму, Донецька та міст Росії.

У Дніпрі оголошеннями з рекламою перевезень до Криму, Донецька, Росії наразі пістрявіють вулиці міста, найчастіше зовнішня реклама розташована в заборонених місцях – на стовпах та будинках.

29 липня депутати міської ради Кам’янського (колишнього Дніпродзержинська) заборонили поширення у місті реклами перевезень до Москви та інших міст Російської Федерації. А у вересні вони планують заборонити рекламу перевезень до Криму.

XS
SM
MD
LG