Доступність посилання

ТОП новини

Полозов: у кримській «справі Чийгоза» на суді – новий прокурор


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Чергове засідання підконтрольного Кремлю Верховного суду анексованого Криму у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза 2 вересня почалося із заміни прокурора, повідомив адвокат Микола Полозов.

«Судовий процес у справі Ахтема Чийгоза (11-й судовий день). Засідання почалося з заміни прокурора. Домбровський пішов у відпустку. Новий прокурор – Супряга Анастасія Іванівна. Однак розпорядження про допуск до справи нею не надане», – написав Полозов у Twitter.

Він повідомив, що новому прокурору заявили відвід «через непряму зацікавленість у результаті справи». Також було заявлено клопотання захисту про перерву, щоб дати прокуророві час для надання документів. Суд відмовився задовольнити це клопотання.

На даний час триває допит потерпілих. Доправити Чийгоза до зали засідань суд також відмовився.

Ахтема Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, і окремо – щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Ахтем Чийгоз на суді відмовився визнавати себе винним.

XS
SM
MD
LG