Доступність посилання

ТОП новини

У 30-й бригаді спростовують заяву Авакова про участь екс-бійців бригади в подіях щодо «Інтера»


Наслідки пожежі у приміщенні телеканалу «Інтер», 4 вересня 2016 року
Наслідки пожежі у приміщенні телеканалу «Інтер», 4 вересня 2016 року

У 30-й окремій гвардійській механізованій бригаді спростовують заяву глави МВС Арсена Авакова щодо участі колишніх військовослужбовців бригади в подіях навколо телеканалу «Інтер» 4 вересня.

Як зазначається у заяві, військовослужбовці 30-ї бригади виконують бойові завдання у зоні бойових дій на Донбасі, тому «не мають часу та цілі» брати участь у сумнівних акціях.

«Що стосується військовослужбовців, які відслужили в бригаді та на даний час уже звільнені з військової служби, то всі вони перевірені високою ціною війни і не беруть участі у безглуздих, комусь вигідних подіях, зокрема – в можливих політичних іграх», – мовиться у заяві.

Військові переконані, що такі заяви «не лише компрометують та дискредитують чесне ім’я 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади, а й збільшують кількість спроб дестабілізувати ситуацію в країні».

4 вересня на вулиці Щусєва біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці» для «Інтера», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна». За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей.

Після цього міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі телеканалу 1+1» заявив, що серед затриманих учасників пікету біля приміщення телеканалу «Інтер» були колишні бійці 30-ї бригади ЗСУ.

Телеканал «Інтер» заявив, що у результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

XS
SM
MD
LG