Доступність посилання

ТОП новини

Корабель ВМС США змінив курс, щоб уникнути зіткнення з іранським судном – Пентагон


Американський військовий корабель (ілюстративне фото)
Американський військовий корабель (ілюстративне фото)

У Перській затоці корабель Військово-морських сил США USS Firebolt вимушено змінив курс, щоб уникнути зіткнення з судном Корпусу вартових ісламської революції, який прийшов на відстані близько 100 ярдів (це менш як 100 метрів). Про інцидент, який стався 4 вересня, повідомили 6 вересня в американському оборонному відомстві.

Це вже четвертий схожий інцидент за останній місяць.

Офіційний представник Пентагону капітан Джефф Дейвіс сказав, що іранський торпедний катер зупинився безпосередньо перед USS Firebolt, змушуючи його відхилитися від курсу. Інцидент розпочався з того, що сім іранських кораблів «переслідували» американський корабель.

Дейвіс назвав іранські маневри «небезпечними та непрофесійними».і сказав, що непокриті і пілотованих зброю були помічені на іранському судні. За словами речника, команда USS Firebolt тричі намагалася зв’язатися з іранським судном, але не отримала жодної відповіді.

Пентагон заявив, що зафіксована 31 така взаємодія з іранськими кораблями в цьому році, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

XS
SM
MD
LG