Доступність посилання

ТОП новини

У Раді Європи вимагають розслідувати напад на «Інтер»


Торбйорн Ягланд
Торбйорн Ягланд

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд закликає українську владу розслідувати ситуацію навколо телеканалу «Інтер».

«Будь-яке насильство і залякування журналістів є неприйнятним. Ми закликаємо українську владу розслідувати напади на «Інтер» і його співробітників», – йдеться в заяві Ягланда, поширеній Радою Європи.

Він наголосив на обов’язку всіх держав-членів Ради Європи, включно з Україною, забезпечувати свободу ЗМІ і безпеку журналістів, «що є необхідною умовою для розвитку справжньої демократії».

4 вересня невідомі особи підпалили шини на вулиці Щусєва в Києві біля офісу компанії «Національні інформаційні системи», що виробляє новинні програми для «Інтера». За попередньою інформацією, до будівлі кинули димову шашку, через що розпочалася пожежа.

Пожежі передував мітинг біля будівлі телеканалу. Активісти вимагали припинити роботу каналу, звинувачуючи «Інтер» у роботі на Кремль.

Правоохоронці розслідують подію з правовою кваліфікацією за статтями Кримінального кодексу України «хуліганство» і «умисне пошкодження майна».

Від 5 вересня активісти блокували офіс «Інтера» на вулиці Дмитрівській у Києві, однак 6 вересня заявили, що припиняють акцію на п’ять днів, за умови, що за цей період з телеканалу звільнять росіянина Ігоря Шувалова і буде змінений контент каналу. На «Інтері» заперечили заяви про будь-які домовленості з учасниками блокади телеканалу.

XS
SM
MD
LG