Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: близько 500 доларів витратили з бюджету на закордонні подорожі Турчинова за півроку


Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов протягом 1 січня – 30 червня 2016 року відвідав з офіційними візитами дві іноземні країни – Туреччину і Польщу. При цьому сума бюджетних коштів, витрачених на закордонні візити секретаря РНБО склала 14 926 гривень 20 копійок. Таку інформацію надав апарат РНБО на запит #Точно, проекту Радіо Свобода.

Під час робочого візиту до Туреччини протягом 20-22 січня Олександр Турчинов досягнув домовленостей щодо створення робочої групи для координації роботи над спільними проектами у сфері військово-технічного співробітництва, до складу якої увійшли представники українського і турецького оборонпромів. Також йшлося про можливість проведення спільних навчань за участю військових підрозділів спеціального призначення жандармерії Туреччини, представників Національної гвардії України і правоохоронних органів України.

З червня цього року у Туреччині вже відбулися навчання двох перших груп патрульних поліцейських, зараз у цій країні перебуває на навчанні третя група правоохоронців.

У квітні під час візиту до Польщі секретар РНБО провів зустрічі з керівниками силового блоку Польщі. Обговорювалися, зокрема, питання розвитку стратегічного партнерства між обома країнами, функціонування спільної українсько-польсько-литовської бригади. Також обговорювалося продовження дії запроваджених Європейським союзом санкцій проти Росії.

XS
SM
MD
LG