Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберг: Грузія має всі механізми, щоб підготуватися до вступу в НАТО


Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляє, що Північноатлантичний альянс підтримує намір Грузії вступити в цю організацію.

«Ми затвердили додаткові заходи для того, щоб поглибити механізми нашого і без того сильного співробітництва. Як у країни-аспіранта, у Грузії є всі інструменти для того, щоб підготуватися до членства в НАТО. А НАТО буде підтримувати Грузію на цьому шляху», – сказав генсекретар 7 вересня у Тбілісі на засіданні комісії НАТО-Грузія.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні комісії передбачається розглянути питання, пов’язані з реалізацією в Грузії запланованих реформ, а також теми з безпеки на Чорному морі і в регіоні.

Прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі заявив, що Грузія і Північноатлантичний альянс інтенсивно співпрацюють у військовій сфері. «Ця зустріч – частина найважливішого процесу, розпочатого на Варшавському саміті НАТО, яка ставить за мету підвищення обороноздатності Грузії і підготовку країни до членства в альянсі. Приєднання до НАТО – тверда воля населення Грузії», – заявив прем’єр Грузії.

Грузія заявляє, що прагне вступити до НАТО, так само, як і до ЄС. Там іще до війни Росії проти Грузії провели на початку 2008 року референдум, на якому 77 відсотків його учасників висловилися за вступ країни до Північноатлантичного союзу. І після зміни влади 2012 року Грузія незмінно йде курсом євроатлантичної інтеграції.

XS
SM
MD
LG