Доступність посилання

ТОП новини

Керрі не приєднається до Лаврова на переговорах щодо Сирії в Женеві – Тонер


Речник Держдепартаменту Марк Тонер
Речник Держдепартаменту Марк Тонер

У зовнішньополітичному відомстві США відмовилися підтвердити заяву Росії, що держсекретар Джон Керрі приєднається до російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова в Женеві 8 вересня в спробі домовитися про припинення вогню в Сирії.

«Ми ще не там», – сказав речник Держдепартаменту Марк Тонер 7 вересня після телефонної розмови між Керрі та Лавровим, додавши, що «є ще проблеми, які належить вирішити».

Раніше МЗС Росії заявляло, що чільні дипломати двох країн домовилися провести дводенні переговори, які дозволять їм об’єднати свої зусилля в боротьбі з екстремістськими угрупованнями, а також розширити гуманітарну допомогу цивільному населенню. Також в діалозі Москви й Вашингтона йдеться про перезапуск мирних переговорів, щоб покласти край громадянській війні, яка в сирії триває вже п’ять з половиною років.

5 вересня президент США Барак Обама зустрівся зі своїм російським колегою Володимиром Путіним на полях саміту «Групи двадцяти» в Китаї, але домовленостей щодо спільних дій у Сирії сторонам досягти не вдалося.

XS
SM
MD
LG