Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко підтримав появу російського прапора на відкритті Паралімпіади


Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримує рішення білоруської збірної пронести російський прапор на церемонії відкриття Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро. За словами прес-секретаря Лукашенка Наталії Ейсмонт, цей жест є ініціативою збірної, але відображає позицію глави держави.

Прапор Росії на церемонії відкриття Паралімпіади проніс директор білоруського Республіканського центру олімпійської підготовки з легкої атлетики Андрій Фомочкін. У паралімпійському комітеті Білорусі заявили, що він зробив це на знак солідарності з російськими спортсменами, яких відсторонили від участі в Паралімпіаді через допінговий скандал.

Міжнародний паралімпійський комітет повідомив, що проведе розслідування стосовно делегації збірної Білорусі і вивчить можливі дисциплінарні заходи. Раніше в комітеті попередили, що подібна поведінка буде розцінена як політичний жест.

7 серпня Міжнародний паралімпійський комітет відсторонив російську збірну в повному складі від участі в Паралімпіаді в Бразилії на підставі доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства про застосування допінгу в російському спорті.

XS
SM
MD
LG