Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 24 обстріли за добу – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 8 вересня підтримувані Росією сепаратисти 24 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових: 11 випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку, 7 – на Донецькому та 6 – на Луганському.

Зокрема, за даними штабу АТО, на Маріупольському напрямку бойовики обстрілялі Широкине, Талаківку та Водяне з мінометів калібрів 82 та 120 міліметрів.

«Збройні сили України, незважаючи на провокативні дії бойовіків, неухильно дотримуються Мінських угод», – твердить штаб АТО.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що українські військові близько 21:30 8 вересня із застосуванням мінометів калібру 82 міліметри відкрили вогонь по околицях села Безіменне, розташованому на півдні контрольованої бойовиками території.

В угрупованні «ЛНР» ще не було повідомлень про бойові дії впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG