Доступність посилання

ТОП новини

Суд наклав арешт на земельні ділянки у Бучі – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва наклав арешт на земельні ділянки у місті Буча.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, це рішення суду унеможливить подальше відчуження.

ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного вилучення земель лісового фонду та змін їхнього цільового призначення в межах Бучанської селищної ради площею 890 гектарів з подальшим незаконним переведенням вказаних земель до земель житлової та громадської забудови.

Минулого року журналісти програми «Схеми» з’ясували, що колишній керівник апарату Верховної Ради Валентин Зайчук, його заступник Володимир Яловий, а також члени їхніх родин отримали земельні ділянки у Бучі. Ці ділянки були виведені з державної власності з порушенням законодавства.

У 2002 в році Бучанська селищна рада змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів. Вони були віднесені до земель житлової та громадської забудови.

У 2008 році свої проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок в місті Буча отримало керівництво апарату Верховної ради, свідчить реєстр санітарно-епідеміологічних висновків Міністерства охорони здоров’я. Ідеться про на той час керівника апарату Верховної ради Валентина Зайчука, його заступника Володимира Ялового, а також членів їхніх родин. Ділянки Зайчука, його заступника Ялового та декілька сусідніх обнесені одним парканом.

Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, всі ці земельні ділянки тепер переоформлені на Ушеніну Ларису Володимирівну. Це мати Скарбовійчук Ірини Сергіївни, яка є дружиною Руслана Скарбовійчука – донедавна народного депутата України від Комуністичної партії і товариша колишнього першого заступника Ради Ігоря Калєтніка, який оголошений в розшук за підозру у розкраданні грошей в особливо великих розмірах та фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання Верховної Ради 16 січня 2014 році.

XS
SM
MD
LG