Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко згадав про Сенцова в День українського кіно


Олег Сенцов у суді в Ростові-на-Дону, Росія, 25 серпня 2016 року
Олег Сенцов у суді в Ростові-на-Дону, Росія, 25 серпня 2016 року

Президент України Петро Порошенко привітав працівників кінематографії з професійним святом і окремо згадав у День українського кіно про режисера Олега Сенцова, який незаконно утримується у російській в'язниці.

«Сердечні слова вдячності кінорежисеру Олегу Сенцову за відданість Батьківщині та мужність. Ми не зупинимось у боротьбі за звільнення Олега», – заявив Порошенко.

Головним завданням на сучасному етапі розвитку кінематографії президент назвав його підтримку державою та суспільством. «Наше спільне завдання – сприяти сталому розвитку вітчизняної кіногалузі як важливого напряму на шляху євроінтеграції, підвищенню її конкурентоспроможності, розвитку продюсерської системи та кіноринку», – цитує слова привітання офіційний сайт глави держави.

За видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва президент також присудив державну премію України імені Олександра Довженка 2016 року кінорежисеру документального історико-біографічного кінопроекту «Костянтин Степанков. Спомини після життя» Віктору Олендеру. Розмір премії становить 100 тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG