Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів з боку бойовиків на Донбасі зростає – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 11 вересня підтримувані Росією сепаратисти 37 разів обстріляли позиції українських військових. Це на сім обстрілів більше, ніж 10 вересня.

За даними штабу АТО, обстріли мають «здебільшого неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод».

Найбільше обстрілів, 20, сталося на Маріупольському напрямку, твердять українські військові. Зокрема, в районі Водяного із забороненої мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру бойовики обстріляли українські опорні пункти.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» ще не навели даних про бойові дії впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG