Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих і поранених серед військових немає – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих і поранених серед українських військових немає, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора було 9 обстрілів з боку бойовиків біля Новоолександрівки.

На донецькому напрямку, за даними речника, найбільше обстрілів було в авдіївській промзоні.

«Також противник по 1 разу порушив режим тиші в Луганському та Новогородському. Важке озброєння при цьому не застосовувалося, здебільшого вогонь вівся у світлу пору доби», – сказав він, додавши, що всього за минулу добу на донецькому напрямку було 7 обстрілів.

Лисенко зазначив, що на маріупольському напрямку вчора були порушення Мінських угод на ділянці фронту Водяне – Широкине, де бойовики застосовували одночасно міномети та 122-міліметрову артилерію.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах околиць Ясинуватої, села Спартак і Саханки 11 вересня. В угрупованні «ЛНР» заявляють про один обстріл села Калинове.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG