Доступність посилання

ТОП новини

Мінсоцполітики: понад 5 мільйонам домогосподарств призначені субсидії


Андрій Рева
Андрій Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в Україні станом на вересень 5,3 мільйона домогосподарств призначені субсидії.

«В опалювальному періоді 2015–2016 років середньомісячний розмір субсидії становив 1200–1400 гривень на домогосподарство. З початком опалювального сезону і автоматичного перерахунку середній розмір субсидій виросте до 2000–2500 гривень на місяць», – сказав Рева.

У Мінсоцполітики очікують, що в 2016 році по субсидії звернуться близько 9 мільйонів домогосподарств, це понад половина від усіх домогосподарств в Україні.

Водночас прем’єр Володимир Гройсман заявляє, що наступний етап – монетизація субсидій.

«Якщо люди будуть споживати і економити, усю економію ми маємо перераховувати цим людям коштами. Ми до цього сьогодні готуємося», – сказав він на селекторній нараді щодо питання житлових субсидій.

Минулого року в опалювальний сезон на субсидії було витрачено близько 18 мільярдів гривень. У травні Мінсоцполітики заявляли, що 35 із необхідних 40 мільярдів уже заплановані в державному бюджеті на цей рік.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів.

XS
SM
MD
LG