Доступність посилання

ТОП новини

Бомбардувальники США здійснили проліт над Кореєю після ядерних випробувань у КНДР


Проліт бомбардувальника В-1 у супроводі реактивних літаків США та Південної Кореї, 13 вересня 2016 року
Проліт бомбардувальника В-1 у супроводі реактивних літаків США та Південної Кореї, 13 вересня 2016 року

Американські ядерні надзвукові бомбардувальники пролетіли над територією Південної Кореї, щоб продемонструвати свої можливості Пхеньянові, який минулого тижня провів п’яте ядерне випробування.

Бомбардувальники В-1 у супроводі реактивних літаків США та Південної Кореї пролетіли над військовою базою Осан, розташованою за 120 кілометрів від кордону з Північною Кореєю. Раніше такі прольоти відбувалися за часів високої напруженості на Корейському півострові.

Південна Корея не має власної ядерної зброї, тому в питанні захисту від можливого удару з боку КНДР покладається на США. Вашингтон тримає на півдні розділеної впродовж десятиліть країни військовий контингент чисельністю понад 28 тисяч людей.

КНДР вважає присутність США на півострові ядерною загрозою та доказом ворожості Сполучених Штатів. Північна Корея називає це причиною для розробки та випробувань ядерної зброї.

9 вересня КНДР провела п’яте ядерне випробування, яке є найпотужнішим на сьогоднішній день. За оцінками, потужність вибуху становила від 10 до 30 кілотонн.

XS
SM
MD
LG