Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд справи про сутички під Радою 31 серпня минулого року


Сутички під Верховною Радою України, 31 серпня 2015 року
Сутички під Верховною Радою України, 31 серпня 2015 року

Подільський районний суд Києва переніс розгляд справи проти 15 обвинувачуваних у справі про сутички біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засідання перенесли на 22 вересня у зв’язку з неявкою частини обвинувачених до суду.

У липні в Генеральній прокуратурі заявили про передачу до суду обвинувального акту проти 15 підозрюваних у масових сутичках під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Більшість з обвинувачених – «свободівці», зокрема голова фракції ВО «Свобода» у Київраді Юрій Сиротюк.

31 серпня внаслідок сутичок під Верховною Радою, зокрема через вибух гранати, загинули чотири бійці Нацгвардії, поранені були понад 100 людей.

Після подій біля Верховної Ради правоохоронці повідомляли, що у справі про сутички під парламентом про підозру повідомили 22 особам. Силовики заявляли, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО «Свобода», «Радикальна партія» й низка інших об’єднань. Керівництво ВО «Свобода» раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

XS
SM
MD
LG