Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона СЦКК: Київ готовий безстроково підтримувати «режим тиші» на Донбасі


Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявляє, що Київ готовий в подальшому безстроково підтримувати режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Про це українська сторона СЦКК повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Ситуація на лінії розмежування залишається напруженою, але контрольованою...Україна виконує взяті зобов’язання щодо підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін..», – йдеться у повідомленні.

Раніше сьогодні лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

Крім того, сьогодні Тристороння контактна група вкотре закликала до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але впродовж останніх днів розпочинається нова ескалація.

У штабі АТО заявили, що у зоні бойових дій на Донбасі впродовж доби, 12 вересня, загинули троє українських військових, один зник безвісти, ще 15 були поранені.

XS
SM
MD
LG