Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: має бути профінансоване будівництво музеїв воїнів АТО і Героїв Небесної сотні


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в державному бюджеті 2017 року має бути передбачене фінансування будівництва музею воїнів АТО та музею Героїв Небесної сотні.

«Наголошую на тому, щоб у Державному бюджеті була стаття, яка б передбачала будівництво пам’ятника та музею воїнів АТО, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави. Так само як і передбачені видатки на будівництво музею Героїв Небесної сотні спільно із міським бюджетом міста Києва», – сказав Порошенко під час засідання Ради національної безпеки та оборони, повідомляє прес-служба президента України.

Він зазначив, що до Дня захисника України (14 жовтня) необхідно прозвітувати про музей воїнів АТО, а до річниці Революції гідності – щодо музею Героїв Небесної сотні.

У січні 2016 року в Україні зареєстрували музей Майдану – Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Музей Революції гідності, присвячений акціям протесту на майдані Незалежності в центрі Києва взимку 2013–2014 років.

У листопаді минулого року президент України Петро Порошенко звернувся до уряду з пропозицією створити такий меморіальний комплекс.

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності.

Всього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

Після того у квітні 2014 року почався збройний конфлікт на частині Донбасу, він триває досі. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києву територіях можуть бути російські «добровольці».

За даними ООН, за час збройного конфлікту на Донбасі станом на липень загинули 9 553 людей.

XS
SM
MD
LG