Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ заявляє про арешт майна екс-податківця Головача і його родичів на суму майже 480 мільйонів гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України заявляє про проведення опису і арешт майна підозрюваного колишнього першого заступника голови Державної податкової служби України Андрія Головача.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, загальна орієнтовна вартість описаного та арештованого прокуратурою майна, яке «легалізував Головач і члени його родини, складає майже 480 мільйонів гривень, з яких 468 мільйонів гривень – об’єкти нерухомості, 10 мільйонів гривень – рухоме майно».

«Зокрема, слідчими описано та вилучено автопарк (6 автомобілів), оформлений на сина підозрюваного. Крім того, слідчі описали і арештували котеджне містечко, яке належить на правах власності родичам підозрюваного, декілька ресторанів та магазинів елітного одягу на вулиці Хрещатик (у Києві – ред.), які також оформлені на родину екс-високопосадовця», – мовиться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що розслідування проводиться за фактами незаконного відшкодування ПДВ підприємствам, що перебували під контролем екс-високопосадовців Віктора Януковича, Миколи Азарова, Олександра Клименка на суму понад 3 мільярди гривень.

9 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Андрія Головача. За його словами, суд погодив арешт Головача з можливістю застави 200 мільйонів гривень.

У лютому 2014 року тодішній президент Віктор Янукович утік з України. Відтоді він живе у Росії. Також разом з ним територію України покинула низка посадовців часів його правління.

XS
SM
MD
LG