Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: провадження, в якому фігурує Аваков, передали в НАБУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кримінальне провадження, в якому фігурує міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передали в Національне антикорупційне бюро України, заявляє заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

«Є рішення суду на підставі звернення Центру протидії корупції, суд зобов’язав ГПУ відкрити кримінальне провадження. У рамках підслідності справу було направлено до НАБУ», – сказав Сторожук.

Заступник генпрокурора сподівається, що через відсутність складу злочину провадження буде закрите або заяву буде відхилено.

«Це не проти (розпочате кримінальне провадження – ред.) людини, а проти факту 15-річної давнини, про виділення земельної ділянки. Там насправді проблема щодо прав виділення земельної ділянки Дергачівською районною адміністрацією та селищною радою», – уточнив він.

Генпрокурор Юрій Луценко 13 вересня заявив, що очолюване ним відомство відкрило кримінальне провадження щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За словами Луценка, провадження було розпочате після звернення голови правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна.

Віталій Шабунін у відповідь заявив, що можливі корупційні злочини міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не належать до підслідності Генеральної прокуратури України.

Як заявила речник генерального прокурора України Лариса Сарган, звинувачення проти міністра внутрішніх справ можуть трактуватися як «предмет уяви, що не може бути підставою для переслідування».

Арсен Аваков порушення кримінальної справи не коментував.

XS
SM
MD
LG