Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: у заручниках бойовиків 112 українців


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Станом на 14 вересня в заручниках бойовиків на Донбасі залишаються 112 громадян України, заявила перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулюванню ситуації на сході України Ірина Геращенко.

«Ми щойно говорили з керівником центру в прес-службі СБУ з питань звільнення заручників. Ми користуємося лише офіційною інформацією від Служби безпеки України, і на сьогоднішню дату це 112 осіб: цивільні і військові», – сказала Геращенко в ефірі телеканалу «112 Україна».

За її словами, збільшилася кількість заручників, «передусім, через, скажімо так, необережність представників силових структур, які поїхали до родичів на окуповані території, де ті родичі їх і здали у так звані МДБ («міністерство державної безпеки» – ред.) ОРДО і ОРЛО».

«Ми ще кілька днів тому називали кількість у 115 осіб, але доля трьох була встановлена, і вони перенесені в категорію зниклих безвісти», – уточнила Геращенко.

Вона також нагадала, що бойовики підтвердили, що утримують у своїх в’язницях 45 заручників.

3 вересня радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявив про збільшення до 109 кількості українських заручників на Донбасі. Пізніше Геращенко повідомляла про 115 заручників на окупованих територіях. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG