Доступність посилання

ТОП новини

Голови МЗС Німеччини і Франції не дали прямої відповіді про визнання Держдуми Росії, обраної й у Криму


Франк-Вальтер Штайнмаєр (л), Жан-Марк Еро (п) після прибуття до Києва, 14 вересня 2016 року
Франк-Вальтер Штайнмаєр (л), Жан-Марк Еро (п) після прибуття до Києва, 14 вересня 2016 року

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро, які перебувають у Києві, не дали прямої відповіді на запитання журналістів щодо визнання легітимності виборів до Державної думи Росії, які Москва хоче провести і в окупованому українському Криму.

Штайнмаєр, зокрема, відповідаючи на це запитання, відповів лише, що «ми не визнаємо і не визнаємо анексії Криму», не сказавши, чи будуть визнані результати російських виборів там.

У Росії 18 вересня мають відбутися вибори, зокрема, до Державної думи, нижньої палати парламенту. Москва хоче вперше провести їх і на частині території України – в окупованому Криму.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров звернувся до мешканців Криму з закликом повністю бойкотувати всі етапи проведення на окупованому півострові незаконних російських виборів.

Верховна Рада України звернулася до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій із проханням утриматися від участі у спостереженні за перебігу виборів до Держдуми Росії в окупованому Криму і закликом ні за яких обставин не визнавати результатів цих виборів.

XS
SM
MD
LG