Доступність посилання

ТОП новини

Міністр спорту Росії не бачить доказів російської причетності до атаки на ВАДА


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністр спорту Росії Віталій Мутко заявляє, що немає ніяких доказів того, що до кібератаки на бази даних Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) причетна його країна.

«Як ви можете довести, що хакери були росіянами? Ви звинувачуєте Росію за все, це дуже модно», – заявив Мутко на прес-конференції 14 вересня в столиці Греції Афінах.

Російський міністр висловлювався наступного дня після того, як ВАДА звинуватила групу російських хакерів, відому під назвою Fancy Bear, у викраденні конфіденційних медичних записів деяких учасниць команди США, які змагалися на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро в серпні. Хакери оприлюднили список ліків, вжитих спортсменками. Серед них були препарати, які для терапевтичного застосування потребують окремого дозволу антидопінгової агенції, а без такого дозволу вважаються забороненими.

Речник Кремля Дмитро Пєсков 13 вересня також заперечив будь-яку причетність російського уряду або спецслужб до нападу на ВАДА.

Раніше через підтримувану державою програму застосування допінгу на Олімпійські ігри не потрапили близько 120 російських спортсменів, а на Паралімпійські ігри – вся російська команда.

XS
SM
MD
LG