Доступність посилання

ТОП новини

ООН: число загиблих на Донбасі сягнуло 9640


Зруйнована обстрілами будівля у Станиці Луганській (ілюстраційне фото)
Зруйнована обстрілами будівля у Станиці Луганській (ілюстраційне фото)

Агенція ООН з прав людини повідомляє, що задокументувала загибель 9640, поранення 22431 людей від початку збройного конфлікту на сході України у квітні 2014 року.

За даними ООН, від середини травня до середини серпня кількість пов’язаних із конфліктом жертв серед цивільного населення збільшилася на 66% порівняно з попереднім 3-місячним періодом.

Загалом Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні задокументувала 188 жертв серед мирного населення на сході України, зокрема 28 загиблих і 160 поранених протягом трьох місяців, йдеться в доповіді, оприлюдненій 15 вересня.

«У той час, як ситуація покращилася з моменту відновлення режиму припинення вогню 1 вересня, то ситуація уздовж лінії контакту залишається досить нестабільною, про що свідчать події на вихідних. Насправді існує реальний ризик, що новий спалах насильства може статися в будь-який час», – заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн.

За його словами, ескалація бойових дій уздовж лінії зіткнення протягом літа була нагадуванням, що ситуація на сході України заслуговує набагато більшої уваги.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG