Доступність посилання

ТОП новини

Речник АТО: з півночі на Донбасі зафіксовані 6 обстрілів з боку бойовиків


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник заявляє, що з півночі на Донбасі зафіксовані шість обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків.

«З півночі до цього часу зафіксовані лише шість випадків порушення режиму тиші з бокунезаконних а збройних формувань. Чотири з них сталися поблизу Авдіївки, по одному випадку – на луганському і маріупольському напрямках», – сказав він.

За його словами, бойовики застосовували лише стрілецьку зброю.

«Ми маємо певну деескалацію, кількість обстрілів зменшилася», – додав речник АТО.

Напередодні лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що таке розпорядження дав російський Генштаб. Москва заперечує наявність своїх військових на сході України, про що заявляють Київ і Захід.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG